با ۱۳ فایده مصرف پروبیوتیک ها آشنا شوید

 پروبیوتیک

پروبیوتیک چیست؟ 

گروهی از میکروارگانیسم ها هستند که به سیستم گوارش کمک می کنند پروبیوتیک ها هستند که  به صورت طبیعی در برخی از مواد غذایی مانند کفیر ، ماست های پروبیوتیک ، آرتیشو و برخی از ترشی ها وجود دارند.

دلایل مصرف پروبیوتیک ها

۱- اسهال

استفاده از پروبیوتیک ها برای بهبود اسهال ناشی از مصرف آنتی بیوتیک ها، موثر است و در واقع نوعی روش درمانی به شمار می آید همچنین در بهبود اسهال های مسافرتی و اسهال هایی که به علت عوارض جانبی داروها و مواد غذایی ایجاد می شوند نیز موثر است.

۲- شیمی درمانی

نتایج مطالعاتی که در مجله سرطان بریتانیا چاپ شده است نشان می دهد گروهی از بیمارانی که در طول دوره شیمی درمانی از پروبیوتیک ها استفاده کرده اند، کمتر دچار مشکلات معده و گوارشی شدند. اگر مصرف پروبیوتیک ها به صورت طولانی ادامه پیدا کند، عوارض جانبی به حداقل خواهد رسید.

۳- سیستم ایمنی

۸۰% سیستم ایمنی بدن انسان در روده ها می باشد و با مصرف پروبیوتیک ها به صورت روزانه ، باکتری های مفید روده تقویت شده و در نتیجه دستگاه گوارش بدن عملکرد بهتری خواهد داشت که منجر به بهبود عملکرد سیستم ایمنی و سبب تقویت ایمنی بدن می شود.

۴- دریافت مواد مغذی

مکمل های تغذیه ای پروبیوتیکی مختلفی وجود دارد که شما می توانید مصرف کنید، این مکمل ها توسط آنزیم ها در روده شکسته می شوند که شکستن این مواد مغذی بر عهده باکتری های مفید روده می باشد. هنگامی که این مواد مغذی بخوبی شکسته شوند، می توانند به راحتی به جریان خون شما جذب شوند بنابراین مصرف پروبیوتیک ها به شکسته شدن مواد غذایی و مکمل ها کمک می کند و موجب می شود که جذب این مواد بخوبی صورت بگیرد.

۵- کاهش وزن

مطالعات اخیر نشان داده اند که ممکن است پروبیوتیک ها بتوانند به کاهش وزن کمک کنند. در مطالعه ی انجام شده در رابطه با زنان طی شش ماه، افرادی که پروبیوتیک مصرف کرده اند، وزن بیشتری نسبت به کسانی که مصرف نکرده اند، از دست می دهند. همچنین این افراد توانسته اند وزن خود را بهتر ثابت نگه دارند.

۶- التهاب

 مطالعات علمی نشان داده اند که پروبیوتیک ها بر کاهش التهاب مفاصل، پوست و سایر قسمتهای بدن تاثیر مثبت می گذارند.

۷- قند خون

تنظیم قند خون مهم است و پروبیوتیک ها می توانند سطح قند خون را در حد مطلوب حفظ کنند. نحوه اثر بر تنظیم قند خون به این صورت است که ، باکتری های روده با سلول های بدن ارتباط برقرار می کنند و پیام های شیمیایی را در سراسر بدن ارسال می کنند. یکی از این پیام ها به بدن کمک می کند قند خون در سطح مناسبی حفظ شود.

۷- مبارزه با خستگی

یکی از دلایل خستگی در واقع از مشکلات روده است. هضم ضعیف می تواند دلیل خستگی شما باشد و پروبیوتیک می تواند کمک کننده باشند. ما میدانیم که پروبیوتیک ها به تجزیه غذا و هضم کمک می کنند. این مزیت باعث جذب بیشتر مواد مغذی و انرژی می شود.

۸- خلق و خوی بهتر

تناسب وزن ، کاهش خستگی بدن، انرژی خوب و کاهش التهاب می توانند در حال روحی بهتر تاثیر مثبت داشته باشند. سروتونین هورمون شادی در بدن است و هنگامی که پروبیوتیک را مصرف می کنید، روده شما سالمتر است و بهتر کار می کند در نتیجه عملکرد بهینه روده موجب ترشح سروتونین کافی در مغز می شود در نهایت حال روحی بهتری را در پی خواهد داشت.

۹- پروبیوتیک و پری بیوتیک ها چگونه به عملکرد بهتر دستگاه گوارش شما کمک می کنند؟

پروبیوتیک

پروبیوتیک ها، باکتری های مفیدی هستند که در دستگاه گوارش و روده شما زندگی می کنند و موجب عملکرد بهتر دستگاه گوارش و بهبود هضم و جذب مواد غذایی می شوند. افزایش کیفیت عملکرد دستگاه گوارش مزایای بسیاری برای سلامتی جسم خواهد داشت که یکی از آنها سلامت ذهن و بهبود کارکرد مغز است. همانطور که ذکر شد، باکتری های مفید بسیاری در روده زندگی می کنند که پروبیوتیک ها به توازن جمعیت آنها در روده کمک می کنند. برخی از عوامل مانند استرس و اضطراب، فرهنگ اشتباه غذایی، مصرف داروهای شیمیایی مانند آنتی بیوتیک ها، می توانند در میزان باکتری های مفید دستگاه گوارش اختلال ایجاد کنند.  به همین دلیل پزشکان پیشنهاد می کنند پس از پایان دوره مصرف آنتی بیوتیک ها، از مواد غذایی حاوی پروبیوتیک و مکمل های آن برای بازگرداندن تعادل باکتری های مفید روده استفاده شود.

باکتری های مفید روده، برای آن که بتوانند عملکرد دستگاه گوارش را بهبود بخشند و همچنین عمر طولانی در روده داشته باشند، نیاز به تغذیه مناسب دارند. پری بیوتیک ها، موادی هستند که پروبیوتیکها از آنها تغذیه می کنند. پری بیوتیک ها در میوه ها و سبزیجات فیبر دار به میزان فراوان یافت می شود. دستگاه گوارش انسان قادر به هضم فیبر نیست، باکتری های مفید از فیبرها استفاده می کنند و کارکرد روده را بهبود می بخشند.

۱۰- نوزادان

نوزادان نارس و بسیار کم‌ وزن: مشکلات روده و دستگاه گوارش و سوءهاضمه در نوزادان نارس رایج است بنابراین افزایش پروبیوتیک های مفید در روده این نوزادان از مرگ زودرس آنها  پیشگیری می‌کند.

اگزما و آلرژی: برخی از مطالعات نشان می‌دهد که پروبیوتیک ها می‌توانند از اگزما پیشگیری کنند و موجب بهبود آن شوند.

۱۱- کودکان "یبوست در کودکان نوپا و بزرگتر"

اکثر مطالعات ثابت کرده است که با مصرف پروبیوتیک ها ، یبوست بهبود می‌یابد، اگرچه مقدار و میزان آن در مطالعات متفاوت است.

۱۲- زخم‌ها

مطالعاتی درباره اثربخشی پروبیوتیک ها در درمان باکتری‌هایی که موجب عفونت زخم می‌شود، انجام‌ شده و نتایج کلی امیدوارکننده هستند.

۱۳- جلوگیری از بیماری‌های طولانی

دریک بررسی بالینی، کودکان را به ۲ گروه تقسیم کردند، به گروهی از کودکان مکمل پروبیوتیکی تجویز کردند و گروه دوم دارونما استفاده کردند. میزان ابتلا به بیماری‌های طولانی‌مدت مانند سرماخوردگی و عفونت داخلی در گروه مصرف‌کننده مکمل پروبیوتیکی به میزان قابل توجهی کمتر از گروه مصرف‌کننده دارونما بود.

برای مطالعه مقالات بیشتر >>>>>> اینجا را کلیک کنید.

دیدگاه‌ها

توجه: تجویز و تعیین دوز دارو به عهده پزشک می باشد. سوالات در این خصوص انتشار و پاسخ داده نخواهد شد.
"مصرف خودسرانه دارو عوارض و آسیب‌هایی جدی دارد لطفا از مصرف خودسرانه دارو بپرهیزید"

افزودن دیدگاه جدید