ویتامین ای _Vitamin E
ویتامین ای _Vitamin E
ویتامین ای (Vitamin E ) یک ویتامین محلول در چربی است که در بیشتر موادغذایی از جمله روغن سبزیجات، غلات، گوشت، مرغ و ماکیان، تخم مرغ، میوه، سبزیجات و روغن جوانه گندم یافت می شود و به صورت مکمل در بازار موجود می باشد.
برای درمان کمبود ویتامین ای از مکمل آن استفاده می شود. کمبود ویتامین ای بندرت اتفاق می افتد اما می تواند در افرادی با اختلالات ژنتیکی و در نوزادان نارس با وزن بسیار کم روی دهد.
برخی افراد از ویتامین ای برای درمان و پیشگیری از بیماری های قلبی و شریانی از جمله تصلب شرایین، حمله قلبی، درد قفسه سینه، درد پا ناشی از انسداد شرایین و فشار خون بالا استفاده می کنند. به علاوه از این ویتامین برای درمان دیابت و امراض آن و پیشگیری از سرطان بخصوص سرطان ریه و دهان در افراد سیگاری، سرطان کالورکتال و پولیپ، سرطان معده، پروستات و پانکراس استفاده می شود.
برخی افراد از ویتامین ای برای بیماری های سیستم مغز و اعصاب از جمله بیماری آلزایمر و زوال عقل، پارکینسون، گرفتگی عضلات، سندروم پای بی قرار و تشنج به همراه سایر داروها استفاده می کنند. همچنین از این ویتامین برای بیماری هانتینگتون و سایر اختلالات عصبی و عضلانی استفاده می شود.
زنان از ویتامین ای برای پیشگیری از امراض دوران بارداری ناشی از بالارفتن فشار خون (پری اکلامپسیا)، سندروم پیش قاعدگی (PMS)، قاعدگی دردناک، سندروم یائسگی، سوزش شدید سینه ناشی از سرطان سینه و کیست های سینه استفاده می کنند.
گاهی اوقات از ویتامین ای برای کم کردن عوارض جانبی داروهای دیالیز و پرتودرمانی و کاهش عوارض ناخواسته داروهای ریزش مو در افرادی که دوکسورابیسین مصرف می کنند و نارسایی ریه در افرادی که آمیدارون مصرف می کنند، استفاده می شود.
ویتامین ای برای بهبود استقامت بدن، افزایش انرژی، کاهش آسیب های عضلانی بعد از ورزش و بهبود قدرت عضله استفاده می شود. همچنین از این ویتامین در آب مروارید، آسم، عفونت های ریوی، بیماری های پوستی، چین و چروک پوست، آفتاب سوختگی، فیبروز کیست، ناباروری، سندروم خستگی مزمن (CFS)، زخم معده، بیماری های ارثی و پیشگیری از آلرژی استفاده می شود.
برخی افراد با استفاده از پماد ویتامین ای از چین و چروک پوست پیشگیری کرده و از این طریق میزان عوارض جانبی مواد شیمیایی ناشی از شیمی درمانی را بر پوست کاهش می دهند.
انجمن قلب امریکا مصرف آنتی اکسیدان هایی مثل ویتامین ای را از طریق رژیم غذایی غنی از میوه، سبزیجات و غلات کامل بجای استفاده از مکمل ها توصیه کرد و افراد را از خطرات و مزایای مصرف مکمل ها آگاه نمود.
عملکرد ویتامین ای:
ویتامین ای یکی از ویتامین های مهم و موردنیاز برای کارکرد صحیح اعضای بدن است. این ویتامین نوعی آنتی اکسیدان است که به کند شدن فرایندهایی که به سلول ها آسیب می زند، کمک می کند.
مصارف ویتامین ای:
مصرف این ویتامین در موارد زیر موثر و مفید است:
مصرف مکمل ویتامین ای در افراد دچار مشکلات هضم من جمله بیماری مزمن روده و افرادی که تحت جراحی دستگاه گوارش قرار گرفته اند و قادر به جذب ویتامین های محلول در چربی نیستند، ضروری است.
بیماری قلبی:
بالارفتن سطح ویتامین ای در بدن خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد. بنابراین مصرف مکمل ویتامین ای برای پیشگیری از بیماری قلبی مفید است. نظرات متفاوتی در مورد تاثیر مصرف ویتامین ای بر دفعات حمله قلبی، سکته و مرگ ناشی از بیماری قلبی وجود دارد. با این حال ویتامین ای موجود در مواد غذایی خطر مرگ ناشی از سکته را در زنان یائسه کمتر می کند.
سرطان:
مصرف غذاهای غنی از ویتامین ای و سایر آنتی اکسیدان ها به پیشگیری از سرطان کمک می کند. اغلب بیماران سرطانی دچار کمبود ویتامین ای هستند لذا آنتی اکسیدان هایی مثل ویتامین ای برای پیشگیری از سرطان مفید است. به علاوه نظرات متفاوتی در مورد مصرف مکمل ویتامین ای و خطر ابتلا به سرطان سینه وجود دارد اما با این حال مصرف ویتامین ای به همراه ویتامین های آ و ث، افراد را در برابر آدنومای کولورکتال مصون می سازد. آدنومای کولورکتال منشا پیشرفت سرطان کولون می باشد. نمی توان ادعا کرد که مصرف ویتامین ای موجب پیشگیری از سرطان ریه یا پانکراس می شود اما مصرف این ویتامین با کاهش سرطان ریه و پروستات ارتباط دارد. نظرات متناقضی در مورد مصرف ترکیب ویتامین های ای و ث، بتا کاروتن، سلنیوم و خطر ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد. از نشانه های سرطان پروستات، بالا رفتن سطح PSA می باشد. مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان بسیار مفید و بهتر از مکمل های آنتی اکسیدان است و این غذاها برای پیشگیری از سرطان مفید می باشد. به علاوه افرادی که داروی شیمی درمانی سیسپلاستین و مکمل ویتامین ای مصرف می کنند با کمترشدن آسیب های عصبی مواجه می شوند. البته مصرف ویتامین ای در بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی هستند باید طبق تجویز پزشک انجام شود. ویتامین ای و دوز کمی از توکوفرول به پیشگیری از سرطان کمک می کند.
فوتودرماتیت:
این بیماری نوعی حساسیت یا آلرژی به اشعه ماورابنفش آفتاب است. استفاده از ویتامین های ث و ای میزان حساسیت پوست را کاهش می دهد.
آلزایمر:
ویتامین E به پیشگیری یا درمان بیماری آلزایمر کمک می کند. آنتی اکسیدان ها از جمله موادی هستند که برای پیشگیری از آلزایمر مفید هستند. افرادی که ویتامین E مصرف می کنند، کمتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر هستند.
سلامت چشم:
ویتامین E به همراه سایر آنتی اکسیدان هایی مثل روی، بتاکاروتن و ویتامین ث موجب پیشگیری از بیماری تخریب ماکولای چشم (AMD ) می شود. تخریب ماکولای چشم عامل نابینایی افراد است. ویتامین های ای و ث به درمان یوئیت کمک می کند. یوئیت التهاب نوعی التهاب چشم است که لایه میانی چشم بین شبکیه و سفیدی چشم می باشد. افرادی که این ویتامین ها را مصرف می کنند، بینایی بهتری نسبت به دیگران دارند.
درد قاعدگی:
ویتامین E به تسکین درد قاعدگی یا دیسمنوره کمک می کند. زنانی که 500واحد ویتامین E به مدت 2 روز قبل و 3 روز بعد از قاعدگی مصرف می کنند، درد قاعدگی را کمتر احساس می کنند. بنابراین مصرف ویتامین E علایم اضطراب، پر اشتهایی و افسردگی را کاهش میدهد.
دیابت:
سطح آنتی اکسیدان در افراد دیابتی کم است و این خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد. بنابراین مصرف مکمل ویتامینE و سایر آنتی اکسیدان ها خطر بیماری قلبی و سایر امراض را در افراد دیابتی کاهش می دهد. آنتی اکسیدان برای کنترل سطح قندخون و کاهش کلسترول در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید است و به پیشگیری از مشکلات بینایی و کلیوی در بیماری دیابت نوع 1 کمک می کند. افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که روزانه 400 واحد ویتامین E مصرف می کنند، کمتر در معرض ابتلا به حمله قلبی و مرگ ناشی از آن هستند لذا به افراد دیابتی توصیه می شود که در صورت نیاز به مصرف ویتامین E با پزشک مشورت نمایند.
پری اکلامپسی (نوعی بیماری در دوران بارداری):
مصرف ویتامین E به همراه ویتامین ث به پیشگیری از پری اکلامپسی کمک می کند. زنان مبتلا به این بیماری از فشار خون بالا و پروتئین زیاد در ادرار رنج می برند. پری اکلامپسی نتیجه زایمان های زودرس است. بنابراین توصیه می شود که زنان باردار قبل از مصرف ویتامین E با پزشک خود مشورت کنند.
حرکات غیرارادی و تکراری بدن
در مورد تاثیر مصرف مکمل ویتامین E بر درمان حرکات غیرارادی و تکراری بدن (tardive dyskinesia ) نظرات متفاوتی وجود دارد. به هرحال به بیماران توصیه می شود که قبل از هر اقدامی با پزشک مشورت نمایند.
آرتریت روماتوئید:
مصرف ویتامین E به همراه سایر داروهای آرتریت روماتوئید، درد و التهاب را کاهش میدهد.

منابع غذایی غنی از ویتامین ای:
جگر، تخم مرغ، مغزها اعم از بادام، گردو و فندق، دانه آفتابگردان، مارگارین، مایونز، روغن سبزیجات اعم از روغن زیتون، روغن ذرت، عصاره سویا، بذر کتان، روغن کانولا
سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج و کلم پیچ، غلات، لبو، خردل، شلغم، سیب زمینی، آووکادو، مارچوبه، سیب زمینی هندی
ویتامین دی به دو شکل طبیعی و مصنوعی وجود دارد. ویتامین E طبیعی شامل دی-آلفا-توکوفرول و یا توکوفرول های ترکیبی هستند. ویتامین E مصنوعی، دی-ال-آلفا-توکوفرول نامیده می شود. اکثر مکمل های ویتامین E محلول در چربی هستند. افرادی که در جذب چربی مشکل دارند همانند افراد مبتلا به بیماری پانکراس یا فیبروز کیستیک، می توانند از ویتامین E محلول در آب استفاده نمایند.
ویتامین E به شکل ژل، قرص، کپسول یا روغن در بازار موجود می باشد.
شیوه مصرف:
دوز خوراکی ویتامینE از 50 تا 1000 واحد متغیر است اما توصیه می شود که بجای مکمل از غذاهای غنی از ویتامین Eاستفاده شود. بهترین دوز برای پیشگیری و درمان بیماری، مصرف روزانه 400 تا 800 واحد ویتامین E است.
اطفال تا 6 ماهگی: 6 واحد
از 7 ماهگی تا 1 سالگی: 5/7 واحد
از 1 تا 3 سالگی: 9 واحد
از 4 تا 8سالگی: 4 واحد
از 9 تا 13سالگی: 4/16 واحد
از 14 تا 18 سالگی: 4/22 واحد
از 18 سالگی به بالا: 4/22 واحد
زنان باردار: 4/22 واحد
زنان شیرده: 4/28 واحد
موارد احتیاط:
همیشه قبل از مصرف ویتامین E با پزشک مشورت کنید. این ویتامین خطر خونریزی را در افرادی که وارفارین (کامودین)، آسپرین یا کلوپیدوگرل استفاده می کنند، افزایش می دهد.
عوارض ویتامین ای:
مصرف ویتامین E به صورت خوراکی یا پماد برای افراد سالم ضرری ندارد. در بسیاری از افراد، مصرف روزانه یک دوز 15 میلی گرمی هیچ گونه عوارضی ندارد.
مصرف دوز بالای ویتامینE توصیه نمی شود. بنابراین هرچه دوز این ویتامین بالاتر باشد، خطر عوارض جانبی آن نیز بیشتر خواهد بود. دوز بالای ویتامین E موجب اسهال، تهوع، دل درد، خستگی، ضعف، سردرد، تاری دید، راش پوستی، کبودی پوست و خونریزی می شود.
برای مطالعه مقالات بیشتر>>>>>>> اینجا را کلیک کنید.
دیدگاهها
توجه: تجویز و تعیین دوز دارو به عهده پزشک می باشد. سوالات در این خصوص انتشار و پاسخ داده نخواهد شد.
"مصرف خودسرانه دارو عوارض و آسیبهایی جدی دارد لطفا از مصرف خودسرانه دارو بپرهیزید"
افزودن دیدگاه جدید